Finanstilsynet får overvejende medhold i sag anlagt af Resurs Bank i sag om kreditværdighedsvurdering

22-03-2024

Finanstilsynet gav i januar 2022 Resurs Bank påbud om at foretage en kreditværdighedsvurdering, der lever op til kravene i kreditaftalelovens § 7 c, stk. 1, når banken indgår kreditaftaler med forbrugere. Resurs Bank har stævnet Finanstilsynet med påstand om, at påbuddet er ugyldigt. Forbrugerombudsmanden er efterfølgende indtrådt i sagen.

Retssagen mellem Finanstilsynet og Resurs Bank har været behandlet i Østre Landsret.

Østre Landsret har offentliggjort et domsresumé på deres hjemmeside, som kan læses her: Østre Landsret - Dom i sag mellem Resurs Bank og Finanstilsynet samt Forbrugerombudsmanden (domstol.dk) 

Vicedirektør Rikke-Louise Ørum Petersen siger:

”Vi noterer os rettens afgørelse, som til dels giver os medhold, idet landsretten opretholder 3 ud af 4 dele af påbuddet. Vi vil nu nærlæse dommen og dens præmisser. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi ser reglerne om kreditværdighedsvurdering som et væsentligt og afgørende element til at forebygge uansvarlig långivning og overgældssætning. Der er tale om særdeles vigtige regler, som skal beskytte forbrugerne. Derfor vil vi også studere dommen indgående og overveje, hvad den nærmere giver os anledning til i relation til den del af påbuddet, som landsretten ophæver.”

Finanstilsynet har sammen med Forbrugerombudsmanden i 2021 offentliggjort en vejledning om kreditværdighedsvurdering. Vejledningen kan læses her: Forbrugerombudsmanden og Finanstilsynet offentliggør en vejledning om kreditværdighedsvurdering

 

 

Senest opdateret 22-03-2024

Pressekontakt

Jesper Christiansen
Kommunikationschef