God praksis ved brug af kunstig intelligens i den finansielle sektor

29-05-2024

For at støtte de finansielle virksomheder med at bruge kunstig intelligens på en betryggende måde, udgiver Finanstilsynet nu en række anbefalinger til, hvad finansielle virksomheder bør overveje, når de anvender AI-teknologi.

De finansielle virksomheder har for alvor kastet sig over kunstig intelligens, og afprøver teknologiens muligheder inden for en lang række områder. Brugen af AI medfører også en række risici, som virksomhederne bør være opmærksomme på og forholde sig til.

”De finansielle virksomheder skal naturligvis afsøge mulighederne for at bruge kunstig intelligens i deres forretning, og vi vil gerne hjælpe virksomhederne til at gøre det bedst muligt, så vi undgår unødige risici. Derfor giver vi nu en række råd og forslag til, hvordan AI-teknologien kan blive benyttet effektivt og trygt for både virksomheder og borgere”, siger Finanstilsynets vicedirektør Rikke-Louise Ørum Petersen.

Som eksempel bør de finansielle virksomheder overveje, hvordan AI-modellerne bliver trænet og gentrænet, samt hvilken balance de ønsker mellem høj performance kontra forklarlighed, altså at kunne forklare, hvordan modellen er kommet frem til sine resultater. Virksomhederne skal også kunne identificere og imødegå eventuelle nye risici, som kan opstå, når virksomheden bruger kunstig intelligens.

Læs hele notatet om god praksis ved brug af kunstig intelligens

Pressekontakt

Jesper Christiansen
Kommunikationschef