Finanstilsynet har bidraget til opklaring af bedrageri i USA

21-01-2022

Finanstilsynet har assisteret amerikanske myndigheder i sag om hacking og misbrug af markedsoplysninger. Fem russiske statsborgere er blevet sigtet i sagen.

Den amerikanske Securities and Exchange Commission (SEC) har offentliggjort, at man har sigtet fem russiske statsborgere for omfattende hacking og misbrug af oplysninger, blandt andet ikke-offentliggjorte regnskabsmeddelelser. 

En af de fem er sigtet for hacking af virksomheders regnskabsoplysninger, der kunne påvirke aktiekurser, men endnu ikke var offentliggjort. Disse oplysninger delte den sigtede med fire medsammensvorne, der udnyttede oplysningerne til at tjene på værdipapirhandel. Ifølge anklagerne benyttede de fem sigtede sig af mæglerkonti placeret i Storbritannien, Cypern, Portugal og Danmark. SEC vurderer, at de sigtede har tjent mindst 82 millioner dollar ved at udnytte informationerne fra mere end 500 hackede selskabsmeddelelser.

I forbindelse med efterforskningen har Finanstilsynet hjulpet SEC med oplysninger og undersøgelser der vedrørte handler foretaget gennem konti placeret i Danmark.

Læs hele SEC’s pressemeddelelse.

 

Senest opdateret 21-01-2022