Velliv og 2021.AI bag nyt projekt i FT Lab

04-05-2021

I et nyt projekt i Finanstilsynets sandkasse, FT Lab, skal techvirksomheden 2021.AI og Velliv teste om dansksprogede referater kan skrives automatisk ved hjælp af machine learning. Testen skal samtidig give et dybere indblik i betryggende brug af blandt andet machine learning.

Testen i FT Lab tager sit udgangspunkt i brug af machine learning, herunder dansksproget natural language processing, til automatisk at generere referater af rådgiversamtaler. 2021.AI og Velliv vil i testen anvende en platform, som skal understøtte dokumentation af både modellens udvikling og opfyldelse af krav til blandt andet rådgiveransvar. Testen kan potentielt give et indblik i hvordan virksomheder kan dokumentere, at regler og interne retningslinjer bliver overholdt ved brug af sådanne teknologier. Testen vil løbe over foråret og sommeren 2021.

”Machine learning indeholder et stort potentiale, og Finanstilsynet arbejder for, at dette potentiale bliver indfriet på en måde, som tilgodeser samfundet bredt”, siger Tobias Thygesen, der som kontorchef for Finanstilsynets kontor for fintech, betalingstjenester og governance har ansvaret for FT Lab.

Den konkrete test skal undersøge, hvordan det er muligt for en virksomhed under modeludviklingsprocessen at dokumentere, at virksomheden i denne proces har fokus på blandt andet automatisk at dokumentere hensyn til dataetiske spørgsmål, guidelines og regulativer.

Om FT Lab

Finanstilsynets regulatoriske sandkasse, FT Lab, er et sikkert miljø, hvor udvalgte virksomheder kan afprøve nye teknologier og forretningsmodeller inden for det finansielle område. De virksomheder, der bliver optaget, vil i en testperiode, på op til seks måneder, kunne teste deres løsning på et begrænset antal kunder under rammer fastsat af Finanstilsynet. Virksomhederne er til enhver tid underlagt den gældende finansielle lovgivning.

Se mere

Om 2021.AI

2021.AI blev grundlagt i København i slutningen af 2016 og er vokset til et team på over 50, der betjener +50 klienter globalt. 2021.AI er en compliance-first AI-teknologivirksomhed, der leverer Grace AI-platformen og AI-Governance til en globale kundebase.

2021.AI’s team er en kombination af eksperter inden for avanceret teknologi og AI kombineret med seniorprofiler med baggrunde fra teknologivirksomheder og iværksættersucceser.

Se mere på https://2021.ai

Om Velliv

Velliv tilbyder pensionsordninger til både private og virksomheder og er med ca. 360.000 kunder Danmarks tredjestørste kommercielle pensionsselskab. Alle vores kunder er medejere af Velliv gennem deres automatiske medlemskab i Velliv Foreningen, der ejer pensionsselskabet.

Se mere på www.velliv.dk

Kontaktperson i Finanstilsynet:

Tobias Thygesen, kontorchef

+45 33 55 82 70

tot@ftnet.dk

Kontaktperson i 2021.AI:

Mikael Munck, grundlægger og CEO

+45 51 59 50 50

mmu@2021.ai

Kontaktperson i Velliv:

Mikkel Bro, presseansvarlig

+45 24 83 86 30

Mikkel.Bro.Petersen@velliv.dk

Senest opdateret 04-05-2021