Falske facebooksider i Finanstilsynets navn

16-12-2021

Finanstilsynet er blevet gjort bekendt med, at der eksisterer mindst to Facebook-sider, der bærer Finanstilsynets navn. Finanstilsynet har ikke en officiel side på Facebook. De sider, der benytter titlen ’Finanstilsynet’ er altså falske. Begge sider er anmeldt til Facebook.

Hvis man søger på ’Finanstilsynet’ i søgefeltet på facebook.com kommer der ét resultat med titlen ’Finanstilsynet’ frem. En del af teksten på siden er skrevet på norsk og coverbilledet (det øverste billede på siden) er brevhovedet fra et brev fra en bank til en navngivet kunde. 
Flere har tagget @finanstilsynet i deres egne opslag, hvorfor disse opslag også fremgår af den falske side. 

Hvis man på en søgemaskine, f.eks. Google, søger på ’Finanstilsynet’ og ’Facebook’, så vil søgeresultatet føre til en anden side på Facebook.com med navnet ’Finanstilsynet’. Denne side har kun meget begrænset indhold og information.

Vores vurdering er, at sidstnævnte side er en såkaldt autogeneret side, altså en uofficiel side som Facebook selv har oprettet automatisk.

Ingen af disse to sider er etableret eller bliver drevet af Finanstilsynet. Det er derfor ikke muligt at komme i kontakt med Finanstilsynet via disse kanaler. 

Finanstilsynet har anmeldt begge sider til Facebook.com med ønske om, at disse uofficielle sider bliver slettet.

Kontakt Finanstilsynet

 

Senest opdateret 16-12-2021