Mange fejl i storaktionærers brug af ny standardformular

12-04-2021

Storaktionærer begår en række væsentlige fejl, når de bruger den seneste udgave af standardformularen for indberetning af storaktionærmeddelelser. En del bruger desuden en forældet version af formularen. Det fremgår af en undersøgelsen, som Finanstilsynet har gennemført på området.

En storaktionær, som har krydset en flagningspligtig grænse, har pligt til at underrette udstederen om krydsningen af grænsen og indberette en række oplysninger til Finanstilsynet. Til brug for denne indberetning findes et skema. Når skemaet er udfyldt, indberettes det i Finanstilsynets indberetningssystem OASM.

Finanstilsynet har i sin undersøgelse konstateret, at storaktionærerne i 30 pct. af indberetningerne har brugt tidligere versioner af standardformularen, som nu er forældede. Der er desuden fejl i udfyldelsen af standardformularen i 65 pct. af de indberetninger, som storaktionærer har foretaget i den seneste version af standardformularen.

Om undersøgelsen

Rapporten er baseret på indberetninger fra storaktionærer til Finanstilsynets OASM i perioden fra den 9. oktober 2019 til den 9. april 2020.

Læs rapporten ”Temaundersøgelse om brugen af standardformular for indberetning af storaktionærmeddelelser”. Storaktionærerne mangler bl.a., at udfylde pkt. 3 i standardformularen om identifikationsoplysninger på storaktionæren og underskrive standardformularen.

Senest opdateret 12-04-2021