Redegørelse om påbud til Lokal Forsikring G/S

23-05-2022

Finanstilsynet har konstateret, at Lokal Forsikring G/S’ valgordning for valg til delegeret forsamling ikke er i overensstemmelse med § 111, stk. 2, i lov om finansiel virksomhed og Lokal Forsikring G/S’ vedtægter.

Finanstilsynet har derfor givet Lokal Forsikring G/S et påbud om, at selskabets valgordning skal overholde § 111, stk. 2, i lov om finansiel virksomhed, og Lokal Forsikring G/S’ vedtægtsbestemmelser for valg af delegerede.

Sammenfatning

I forbindelse med en gennemgang af Lokal Forsikring G/S’ vedtægter har Finanstilsynet undersøgt, om selskabets valgordning er i overensstemmelse med § 111 i lov om finansiel virksomhed. Selskabets valgordning består af vedtægterne og forretningsorden om de delegerede i selskabet, der bestemmer, hvordan selskabet afholder valg til delegeretforsamling.

Det følger af § 111, stk. 2, i lov om finansiel virksomhed, at det er medlemmerne af et gensidigt forsikringsselskab, der skal vælge de delegerede til selskabets generalforsamling.

Finanstilsynet vurderer, at Lokal Forsikring G/S har en valgordning, der er i strid med § 111, stk. 2, i lov om finansiel virksomhed og selskabets vedtægter, da Lokal Forsikring G/S’ bestyrelse i forretningsorden om de delegerede i selskabet har opstillet kriterier for valgbarhed uden hjemmel i selskabets vedtægter.
 

Senest opdateret 24-05-2022