Redegørelse om inspektion i Carlsberg Insurance A/S

30-05-2011

1. Indledning

Finanstilsynet var i marts 2011 på inspektion i Carlsberg Insurance A/S (CBI).

Inspektionen var en ordinær undersøgelse, hvor alle selskabets væsentlige områder blev gennemgået ud fra en risikobaseret vurdering, hvor der bliver lagt størst vægt på de områder, der har den største risiko.

Denne redegørelse offentliggøres efter reglerne i bekendtgørelse om finansielle virksomheders pligt til at offentliggøre Finanstilsynets vurdering af virksomheden.

2. Sammenfatning og risikovurdering

CBI’s forretningsmodel er karakteriseret ved, at selskabet er Carlsberg-koncernens forsikringsselskab (captive), og bruges som risikostyringsværktøj for koncernen.

CBI har tilladelse til at drive direkte og indirekte forsikring, men tegner for tiden alene genforsikringsvirksomhed med en begrænset forsikringssum indenfor bygningsskade og driftstab for risici tilhørende Carlsberg koncernen samt koncernforbundne selskaber. Selskabets kunder består således af bryggerier, som er helt eller delvist ejet af Carlsberg koncernen.

CBI har indgået en forsikringsaftale (fronting aftale) med et internationalt forsikringsselskabet, som på vegne af CBI påtager sig at udstede Carlsberg koncernens lokalpolicer. CBI agerer som reassurandør for dette selskab.

Bestyrelsen i CBI har besluttet at outsource alle væsentlige aktiviteter til interne og eksterne leverandører.

CBI har opgjort det individuelle solvensbehov pr. 31. december 2010 til 15,7 mio. kr. Den faktiske solvens (basiskapital) pr. 31. december 2010 var 30,1 mio. kr., således at selskabet har en solvensdækning på 1,92.

Finanstilsynet vurderer, at selskabet ledes professionelt med kendskab til de dækkede risici, ved at både direktør og bestyrelsesmedlemmer har ansættelse i andre af koncernens selskaber. Carlsberg koncernens fokusering på tabsforebyggelse har reduceret risikoen, og dermed også præmieindtægten i CBI. Selskabet har forøget fokuseringen på indtrufne, men endnu ikke anmeldte skader.
 
Finanstilsynet har påbudt bestyrelsen at vedtage en kapitalplan, som på baggrund af virksomhedens strategi og risikoappetit tager stilling til det fremtidige kapitalbehov til virksomhedens fortsatte drift i henhold til den fastsatte strategi.

Finanstilsynet har endvidere påbudt, at bestyrelsens forhandlingsprotokol skal afspejle de førte drøftelser på bestyrelsesmøderne, og at bestyrelsen mindst en gang om året drøfter behovet for intern revision og revisionsudvalg under hensyn til virksomhedens kompleksitet.


 

Senest opdateret 30-05-2011