Redegørelse om undersøgelse af Pædagogernes Pensions risikovurdering på hvidvaskområdet

08-04-2024

Finanstilsynet foretog i fjerde kvartal 2023 en undersøgelse af Pædagogernes Pensions risikovurdering på hvidvaskområdet. Undersøgelsen var et led i en tværgående undersøgelse af området i en række pensionsselskaber.

Pædagogernes Pension er en tværgående pensionskasse, som udbyder overenskomstbaserede arbejdsmarkedspensioner. Virksomheden udbyder produkter som alderspension, ratepension, invalidforsikringer og -pension, dødsfaldssum og børnepension, samt en sum ved visse kritiske sygdomme.

Finanstilsynet vurderer, at Pædagogernes Pensions iboende risiko for at blive brugt til hvidvask eller finansiering af terrorisme er lav vurderet i forhold til gennemsnittet af livsforsikrings- og pensionsselskaber i Danmark. I vurderingen er der særligt lagt vægt på, at virksomhedens kunder hovedsageligt er kunder i Danmark. 

Den gennemførte undersøgelse har ikke givet anledning til tilsynsreaktioner. Finanstilsynet har dog givet virksomheden en bemærkning om, at virksomhedens risikovurdering skal opdateres årligt.

Senest opdateret 08-04-2024