Nyhedsbrev for kapitalmarkedsområdet - Oktober 2019

I denne udgave af Finanstilsynets nyhedsbrev for kapitalmarkedsområdet kan du læse om praksisændringer for indberetning af storaktionærmeddelelser og offentliggørelse af ledende medarbejderes transaktioner.

Du kan også læse om en række praktiske udfordringer, som nogle udstedere oplever med at følge vores vejledning om insiderlister, og finde svar på, hvordan du kan undgå udfordringerne.

Derudover giver nyhedsbrevet gode råd til, hvordan du kan sikre dig, at budskabet i dine selskabsmeddelelser når tydeligt frem til markedet.

Endelig kan du læse et resume af to påtaler, som Finanstilsynet har givet, vedrørende offentliggørelse af intern viden.      

God læselyst.

 

Ny standardformular til indberetning af storaktionærmeddelelser

Finanstilsynet har udarbejdet en ny standardformular til indberetning af storaktionærmeddelelser. Formålet med den nye formular er at gøre den mere brugervenlig og undgå misforståelser. Standardformularen skal bruges fra dags dato.

Læs mere og hent standardformularen her.

 

Ny praksis for offentliggørelse af ledende medarbejderes transaktioner

Fra den 1. september 2019 skal udstedere offentliggøre ledende medarbejderes og disses nærtståendes transaktioner direkte til markedet. Tidligere var det tilstrækkeligt at indberette oplysningerne i Finanstilsynets OASM-system.

Læs mere her.

 

Udfordringer med at følge vejledning til insiderlister

Nogle udstedere og deres rådgivere har henvendt sig til Finanstilsynet, fordi de har udfordringer med at følge Finanstilsynets vejledning til, hvordan insiderlister skal udfyldes.

Få hjælp til udfordringerne her.

 

Forstår markedet dine selskabsmeddelelser?

Udstederes selskabsmeddelelser er ofte svære at forstå. Det kan medføre risiko for, at udsteders budskab ikke når frem.

Få gode råd her.


Påtaler – Offentliggørelse af intern viden 

Et tidligere børsnoteret selskab har modtaget en påtale for ikke at have klassificeret perioderne imellem henvendelser om overtagelsestilbud som intern viden. Læs mere her.

Derudover har et selskab optaget til handel på First North modtaget en påtale for ikke at have offentliggjort intern viden om en ledelsesændring hurtigst muligt. Læs mere her.

Forstår markedet dine selskabsmeddelelser?

Udstederes selskabsmeddelelser er ofte svære at forstå. Det kan medføre risiko for, at udsteders budskab ikke når frem..  

Få gode råd her.

Forstår markedet dine selskabsmeddelelser?

Udstederes selskabsmeddelelser er ofte svære at forstå. Det kan medføre risiko for, at udsteders budskab ikke når frem..  

Få gode råd her.