Ny standardformular for indberetning af storaktionærmeddelelser

Storaktionærer skal per dags dato bruge en ny standardformular til indberetning af storaktionærmeddelelser til Finanstilsynet.

Der har tidligere hersket tvivl om brugen af udtrykket ”indirekte” i standardformularen. Med den nye standardformular skulle det gerne være tydeligt, hvad der skal indberettes i de forskellige felter.

Den flagningspligtiges besiddelser af stemmerettigheder og aktiekapital skal ikke opgøres fordelt på direkte og indirekte besiddelser, men som den samlede besiddelse af henholdsvis stemmerettigheder og aktiekapital. Se eksempel nederst i denne artikel.

Den flagningspligtige skal også angive stemmerettigheder, som den flagningspligtige er berettiget til at erhverve, udøve eller afhænde, i et særskilt felt i standardformularen. Stemmerettighederne fremgår af § 38, stk. 2, i lov om kapitalmarkeder. Et eksempel på stemmerettigheder, som skal angives, kan være stemmerettiggheder, som en fysisk eller juridisk person midlertidigt får overdraget til disposition fra tredjemand, der besidder aktierne. I dette tilfælde er den fysiske eller juridiske person flagningspligtig, hvis en grænse i § 38, stk. 1, krydses.

Endeligt er der en række mindre ændringer og præcisieringer i standardformularen af hensyn til brugervenligheden.

 

 

Find mere information om storaktionærmeddelelser her.