Dom for insiderhandel

I maj 2023 blev en person dømt for at have deltaget i insiderhandel efter at have modtaget informationer om den børsnoterede virksomhed fra en bekendt. Dommen er her kort beskrevet.

En person købte aktier i en børsnoteret virksomhed, efter at vedkommende fra en bekendt havde fået oplysninger om virksomheden, som udgjorde intern viden, der ikke var offentliggjort til markedet. Personen var dermed i besiddelse af intern viden, som denne udnyttede ved sin handel.

National enhed for særlig kriminalitet (NSK) gik ind i sagen på en mistanke om, at en person uretmæssigt havde videregivet intern viden om den børsnoterede virksomhed.

Der var tale om en tilståelsessag, og retten fandt personen skyldig i insiderhandel efter artikel 14, litra a, i markedsmisbrugsforordningen. Personen blev idømt 60 dages betinget fængsel.

Retten lagde vægt på forholdets karakter, bl.a. at formålet var at opnå et udbytte. På baggrund af den dømtes personlige forhold fandt retten det undtagelsesvis forsvarligt at gøre straffen betinget.