Information om EU’s stresstest af kreditinstitutter i 2018

Den Europæiske Banktilsynsmyndighed (EBA) har sendt metode og templates til brug for næste års fælleseuropæiske stresstest i uformel høring blandt de deltagende institutter. I den forbindelse har EBA også offentliggjort deltagerlisten.

Formålet med stresstesten er at vurdere den europæiske banksektors modstandsdygtighed over for en ugunstig økonomisk udvikling. Stresstesten vil omfatte 49 institutter i 15 lande, svarende til over 70 pct. af den europæiske banksektors samlede aktiver. Dertil kommer andre institutter, som de nationale tilsynsmyndigheder vælger at stressteste.

 

For Danmark vil Danske Bank, Nykredit og Jyske Bank deltage i EU-stresstesten 2018 i regi af EBA. Derudover vil Finanstilsynet gennemføre en tilsvarende stresstest af Sydbank for at opnå en større dækningsgrad af den danske banksektor. Sydbank har også deltaget i tidligere års fælleseuropæiske stresstest. Finanstilsynet vil offentliggøre resultaterne for alle fire banker.

 

Resultaterne af stresstesten forventes at blive offentliggjort medio 2018.

 

EU-stresstesten 2018 er koordineret af den Europæiske Banktilsynsmyndighed (EBA) i samarbejde med de nationale myndigheder (i Danmark Finanstilsynet), Europa Kommissionen og ECB/ESRB.