Nyt fælles samarbejde styrker myndighedernes indsats på hvidvask- og terrorfinansieringsområdet

Finanstilsynet hilser initiativet til at oprette et nyt Operativt Myndighedsforum meget velkomment. Finanstilsynet har allerede et godt samarbejde med såvel SØIK og PET som de øvrige tilsynsmyndigheder på området.

Erfaringerne fra det samarbejde, der har hidtil har været mellem myndighederne viser imidlertid, at vi kun kan blive rigtig effektive, hvis vi kombinerer vores viden og indsats og bliver mere operationelle i vores samarbejde. Finanstilsynet ser derfor frem til et endnu tættere samarbejde med vores kollegaer.

 

Fakta om Operativt Myndighedsforum:

 

Operativt Myndighedsforum har til formål at etablere et tættere og fast operationelt samarbejde, der kan styrke myndighedernes indsats på hvidvask- og terrorfinansieringsområdet.

SØIK sidder for bordenden i Operativt Myndighedsforum og inviterer relevante myndigheder til at deltage i forummet. Deltagerne kan variere efter behov, men følgende myndigheder vil regelmæssigt blive inviteret til at deltage i møderne: Hvidvasksekretariatet, PET, Rigspolitiet, Skattestyrelsen, Finanstilsynet, Erhvervsstyrelsen og Spillemyndigheden.

 

På møderne vil de deltagende myndigheder drøfte konkrete sager og dele relevante oplysninger med hinanden. Det styrkede myndighedssamarbejde under Operativt Myndighedsforum sikrer således, at de relevante myndigheder får det bedst mulige grundlag for at forebygge og bekæmpe hvidvask og terrorfinansiering, ligesom det giver myndighederne en bedre mulighed for at koordinere fælles indsatser på området.

 

Fakta om HvidvaskForum:

HvidvaskForum koordinerer på overordnet niveau myndighedernes risikovurderinger og indsats for at forebygge hvidvask og finansiering af terrorisme. I den forbindelse skal HvidvaskForum bidrage til den nationale risikovurdering. HvidvaskForum behandler ikke konkrete sager.

Finanstilsynet varetager formandskabet for HvidvaskForum.  Herudover deltager følgende myndigheder: Erhvervsministeriet, Erhvervsstyrelsen, Justitsministeriet, SØIK, Hvidvasksekretariatet, Rigspolitiet, PET, Skatteministeriet, Spillemyndigheden, Skatteforvaltningen, Udenrigsministeriet og Advokatsamfundet.