Påtale for manglende indberetning og kategorisering af intern viden

Finanstilsynet har givet en påtale til en bank, der ikke har offentliggjort og indberettet oplysninger til Finanstilsynet i overensstemmelse med loven.

I henholdsvis januar og maj udsendte en bank en selskabsmeddelelse med orientering om en justering af selskabets regnskabsmæssige forventninger til årets resultat. Oplysningerne udgjorde intern viden.

Selskabsmeddelelserne blev offentliggjort via Nasdaq under kategorien ”Andre oplysningsforpligtelser offentliggjort efter børsens regler”, men ikke under kategorien ”Intern viden”. Selskabsmeddelelserne blev heller ikke indberettet i Finanstilsynets indberetningssystem (OASM).

En udsteder skal offentliggøre intern viden på en måde, som muliggør hurtig adgang til og en fuldstændig, korrekt og rettidig vurdering af denne viden i offentligheden. Udsteder skal samtidig indsende oplysningerne til Finanstilsynet, der opbevarer disse.

Den pågældende banks selskabsmeddelelser blev ikke offentliggjort som intern viden eller indberettet i Finanstilsynets indberetningssystem. Finanstilsynet vurderer derfor, at banken ikke overholdt pligten til at offentliggøre intern viden og indberette denne til Finanstilsynet.

Kravene til offentliggørelse af intern viden og pligten til at indberette den interne viden til Finanstilsynet følger af §§ 24 og 25 i lov om kapitalmarkeder.