Finanstilsynet klar til at dispensere yderligere for problemer som følge af COVID-19

Finanstilsynet vil, hvor det er muligt, dispensere for administrative regler, som de finansielle virksomheder oplever problemer med som følge af situationen med COVID-19.

Som reaktion på COVID-19 er der udstedt to bekendtgørelser, der bl.a. regulerer frister i forhold til indsendelse af årsrapporter og indberetningskrav. Med ændringerne får Finanstilsynet mulighed for at dispensere overfor de enkelte virksomheder på visse områder, hvis de oplever praktiske eller administrative problemer med at leve op til krav i reguleringen som følge af COVID-19.

 

”Vi ønsker at bidrage til at løse de praktiske problemer, som de danske finansielle virksomheder måtte opleve i den ekstraordinære situation, som Danmark befinder sig i,” siger Finanstilsynets direktør Jesper Berg.

 

Kontakt Finanstilsynet

 

Bekendtgørelserne er ikke en udtømmende liste for, hvad der kan lade sig gøre. Jesper Berg opfordrer de finansielle virksomheder til at kontakte Finanstilsynet, hvis de støder på praktiske eller administrative problemer på grund af situationen omkring COVID-19. Virksomhederne kan kontakte deres almindelige kontaktperson eller sende en mail til COVID-19@ftnet.dk.

 

”Hvis det viser sig, at der er behov, som ikke er med i disse ændringer, er vi lydhøre for at se på det og finde en løsning,” siger Jesper Berg.

 

”Vi kommer dog ikke til at gå på kompromis med vores mulighed for at opretholde den finansielle stabilitet, som er endnu mere vigtig for dansk økonomi, Danmark og danskerne i den nuværende situation,” siger Jesper Berg.

 

Læs: Bekendtgørelse om fravigelse af privates pligter over for det offentlige på Erhvervsministeriets område i forbindelse med håndtering af Coronavirussygdom 2019 (COVID-19)

 

Læs: Bekendtgørelse om fravigelse af forpligtelser for det offentlige og privates rettigheder over for det offentlige på erhvervsministeriets område som følge af foranstaltninger m.v. efter lov om foranstaltninger mod smitsomme og andre overførbare sygdomme