Finanstilsynet giver påtale til storaktionær på baggrund af for sen underretning af udsteder og indberetning til Finanstilsynet

Finanstilsynet afgørelse af 27. juni 2023 er truffet i henhold til § 38, stk. 1, jf. § 41, stk. 1, i lov om kapitalmarkeder.

Finanstilsynet har den 27. juni 2023 påtalt, at en storaktionær ikke rettidigt havde underrettet udsteder og indberettet en storaktionærmeddelelse til Finanstilsynet.

Offentliggørelse af oplysninger om storaktionærs besiddelser har til formål at informere markedet om, hvem der ejer og har den egentlig kontrol over et børsnoterede selskab. Det er vigtigt, at disse oplysninger kommer frem til markedet, da de er væsentlige oplysninger for investorer og sikrer informationslighed i markedet. Manglende eller ikke-rettidig offentliggørelse af oplysningerne kan skade markedet og investors tillid til markedets ordentlige funktion. Det er derfor vigtigt, at storaktionæren rettidigt underretter udsteder indenfor den fastsatte frist, jf. § 41, stk. 1, i lov om kapitalmarkeder, så udsteder har mulighed for at offentliggøre oplysningerne til markedet, jf. § 30, i lov om kapitalmarkeder.