Redegørelse om påbud til Saxo Bank A/S for utilstrækkelig risikostyring af bankens aftaler med visse tredjeparter

Saxo Bank A/S har ikke i tilstrækkelig grad identificeret eller styret risici forbundet med bankens aftaler med visse tredjeparter, hvor banken stiller sine platforme og investeringsløsninger til rådighed til brug for, at tredjeparter kan udføre investeringsservice for egne slutkunder.

Saxo Bank A/S tilbyder aftaler til tredjeparter, hvor banken stiller sine platforme og investeringsløsninger til rådighed til brug for, at tredjeparter kan udføre investeringsservice for egne slutkunder. 

Hvis en tredjepart via banken tilbyder skønsmæssig porteføljepleje eller investeringsrådgivning til kunder i EU, kræver det en tilladelse i kundens hjemland for at sikre investorbeskyttelsen. Der er risiko for, at en tredjepart udfører investeringsservice uden tilladelse og dermed ulovlig virksomhed. Banken har ikke i tilstrækkelig grad identificeret risici forbundet hermed og indført risikonedbringende foranstaltninger.

Finanstilsynet har derfor påbudt Saxo Bank at identificere egne risici forbundet med aftaler med visse tredjeparter, såkaldte ”Introducing Brokers” og ”Money Managers”, der udfører investeringsservices for egne kunder, samt tage stilling til og indføre effektive foranstaltninger til styring af disse risici.