Fristforlængelse af solvenskrav og dispositionsbegrænsende påbud – Vestjysk Bank A/S - Lov om finansiel virksomhed § 124, stk 3 & § 225, stk 2

Værd at vide

Afgørelser er typisk påtaler og påbud til virksomhederne. Afgørelser er underlagt forvaltningsloven, som indeholder en række regler om, hvilke pligter de offentlige myndigheder har i forhold til borgerne, f.eks. i forbindelse med sagsbehandlingen.


Beslutninger er blandt andet risikooplysninger til virksomhederne. Risikooplysninger er ikke afgørelser i forvaltningslovens forstand.


Fortolkninger af de finansielle regler kan enten have til formål at oplyse om områder, der giver anledning til tvivl, men de kan også have til formål at informere om en bestemt måde, som Finanstilsynet fortolker reglerne på.

Finanstilsynet fastsatte d. 1. april 2014 i medfør af § 124, stk. 3, i lov om finansiel virksomhed, et solvenskrav på 10,9 pct., svarende til det tilstrækkelige kapitalgrundlag på ca. 2.194 mio. kr.

Finanstilsynet påbød endvidere Vestjysk Bank (herefter banken) at gennemføre nødvendige foranstaltninger til at genoprette kapitalen, ligesom banken blev meddelt dispositionsbegrænsende påbud.

På grundlag af bankens forventning om afklaring og gennemførelse af initiativer, der ville bringe bankens solvens over solvenskravet, blev det fastsat, at påbuddene havde virkning frem til d. 1. juli 2014, hvor Finanstilsynet ville foretage en fornyet vurdering af påbuddene. Denne fornyede vurdering har ført til en forlængelse af påbuddene.

Læs hele afgørelsen her (pdf)