Dom for uretmæssig videregivelse af intern viden

Finanstilsynet politianmeldte i december 2021 en person for uretmæssig videregivelse af intern viden. Vedkommende er i maj 2023 blevet dømt for overtrædelse af artikel 14, litra c, i markedsmisbrugsfor-ordningen.

Finanstilsynet politianmeldte i december 2021 en person for uretmæssigt at have videregivet intern viden om en børsnoteret virksomhed, hvori personen var bestyrelsesmedlem.

Personen videregav telefonisk den interne viden til en bekendt. Personen oplyste i retten, at ved-kommende var bekendt med, at intern viden bl.a. omfatter den viden, man opnår som bestyrelses-medlem.

Årsagen til opkaldet var dog ikke at videregive den interne viden, men personen erkendte i retten, at vedkommende fik talt over sig og fik videregivet viden, som den bekendte ikke skulle have haft. 

Personen erkendte sig skyldig og blev idømt en bøde på 15.000 kr. for uretmæssigt at have videregi-vet intern viden. Retten lagde ved strafudmålingen vægt på forholdets grovhed sammenholdt med personens økonomiske forhold på gerningstidspunktet.

Dette resumé er offentliggjort i medfør af § 234, stk. 1, nr. 4, i lov om kapitalmarkeder. Resuméet er anonymiseret i medfør af § 239, stk. 1, nr. 1, jf. stk. 2, nr. 1, i lov om kapitalmarkeder.