Dispensation fra forpligtelsen til at fremsætte overtagelsestilbud til aktionærerne i Blue Vision A/S - Lov om værdipapirhandel m.v. § 31, stk. 8

Finanstilsynets afgørelse af 20. maj 2014

Værd at vide

Beslutninger omfatter risikooplysninger og politianmeldelser. Beslutninger er ikke underlagt reglerne i forvaltningsloven eller offentlighedsloven, og de kan således ikke ankes.

Baltic Investment Group ApS (Køber) har den 9. maj 2014 anmodet Finanstilsynet om en afgørelse om dispensation fra tilbudspligt i forbindelse med erhvervelse af aktier i Blue Vision A/S (Selskabet). Selskabets aktier er optaget til handel på Nasdaq OMX Copenhagen.

Selskabet udsendte den 9. maj 2014 en selskabsmeddelelse (nr. 12/2014), hvoraf det fremgår, at Købers samlede erhvervelse af aktier i Selskabet pr. 9. maj 2014 svarede til 44,18 pct. af den samlede kapital og stemmerettigheder. Køber ejede inden 9. maj 2014 16,78 pct. af aktierne og stemmerettighederne. Købers erhvervelse af aktier i Selskabet den 9. maj 2014 er sket ved konvertering af gæld til aktier. Køber har i forlængelse heraf oplyst, at Køber finder, at Køber derved har opnået bestemmende indflydelse over Selskabet.

Finanstilsynets afgørelse

Det er Finanstilsynets vurdering, at Køber i forbindelse med erhvervelsen af aktier den 9. maj 2014 opnåede bestemmende indflydelse over Selskabet.

Det er endvidere Finanstilsynets vurdering, at Selskabet er et nødlidende selskab, og at Selskabets eksistens er direkte truet. Det skyldes, at Selskabet efter det oplyste ikke kan fremskaffe fornøden likviditet til brug for drift af Selskabet uden hjælp fra Køber.

Uden Købers konvertering af gæld, der medførte opnåelse af bestemmende indflydelse, ville Selskabet sandsynligvis have været nødsaget til at anmelde rekonstruktionsbehandling eller indgive en konkursbegæring.

Selskabet har ikke andre eksisterende eller potentielle aktionærer, der ønsker at tegne yderligere kapital i Selskabet. Selskabet har endvidere ikke andre muligheder for at opnå tilstrækkelig alternativ finansiering.

Finanstilsynet finder på den baggrund, at Køber ved nærværende afgørelse opnår dispensation fra pligten til at fremsætte et overtagelsestilbud til aktionærerne i Selskabet efter § 31, stk. 1, i lov om værdipapirhandel m.v., jf. § 31, stk. 8, i lov om værdipapirhandel m.v.

Se hele afgørelsen her (pdf)