Redegørelse om inspektion om best execution i Nykredit Bank A/S

Værd at vide

Tilsynsreaktioner er en samlebetegnelse for Finanstilsynets reaktioner over for lovovertrædelser eller forøget risiko i virksomheder under tilsyn.


Tilsynsreaktioner omfatter påbud, påtaler, risikooplysninger, tvangsbøder og politianmeldelser.

Indledning

Finanstilsynet var i juni 2015 på inspektion i Nykredit Bank A/S.

Inspektionen havde karakter af en temabaseret funktionsundersøgelse omhandlende Nykredit Banks foranstaltninger til at sikre, at kunderne afregnes til den efter omstændighederne bedste pris, når de handler værdipapirer gennem banken – såkaldt ”best execution”.

Sammenfatning og vurdering

Finanstilsynet vurderer, at Nykredit Bank ikke i tilstrækkelig grad har dokumenteret, på hvilket grundlag selskabet har foretaget sine regelmæssige vurderinger af de tilknyttede handelssteder, som banken anvender i forbindelse med udførelse af kunders værdipapirhandelsordrer.

Finanstilsynet påtaler at dette ikke hidtil er sket. Finanstilsynet vil ikke foretage sig yderligere i sagen, da Nykredit Bank allerede har planlagt at indføre procedurer for en mere systematiseret og bedre dokumenteret vurdering af de tilknyttede handelssteder.

Finanstilsynet kunne derudover konstatere, at Nykredit Banks ordreudførelsespolitik ikke indeholdt en liste over, hvilke brokere og likviditetsstillere banken benytter sig af, når den udfører ordrer i udenlandske aktier eller virksomhedsobligationer, eller når banken i forbindelse med OTC-handler stiller priser på forskellige kategorier af finansielle instrumenter. Finanstilsynet påtaler, at Nykredit Bank ikke har gjort disse oplysninger umiddelbart tilgængelige for sine kunder. Da Nykredit Bank allerede har iværksat en revision af sin ordreudførelsespolitik, hvori manglerne vil blive adresseret, vil Finanstilsynet ikke foretage sig yderligere i sagen.