Redegørelse om inspektion i Capital Four Management Fondsmæglerselskab A/S

Finanstilsynet var i november/december 2023 på inspektion i Capital Four Management Fondsmæglerselskab A/S. Inspektionen var en ordinær undersøgelse, hvor alle fondsmæglerselskabets væsentlige områder blev gennemgået ud fra en risikobaseret vurdering, hvor der bliver lagt størst vægt på de områder, der har den største risiko.

Sammenfatning og risikovurdering 

Capital Four Management Fondsmæglerselskab A/S er en del af Capital Four koncernen, der er en specialiseret kapitalforvalter inden for kreditinvesteringer. Koncernen omfatter to væsentlige driftsselskaber, Capital Four Management Fondsmæglerselskab A/S (Fondsmæglerselskabet) og Capital Four AIFM A/S (FAIF). Fondsmæglerselskabet forvalter porteføljer primært med virksomhedsobligationer, mens FAIF’en forvalter porteføljer primært med øvrige kreditinstrumenter.    

Finanstilsynets inspektion viste, at bestyrelsesarbejdet i fondsmæglerselskabet er organiseret og afviklet på en sådan måde, at medlemmer af holdingselskabets bestyrelse, der ikke er medlemmer af fondsmæglerselskabets bestyrelsen, er med til at udføre en væsentlig del af bestyrelsesarbejdet i fondsmæglerselskabet.  Finanstilsynet har derfor påbudt fondsmæglerselskabet at organisere bestyrelsesarbejdet på en sådan måde, at det er den valgte bestyrelse, der udfører bestyrelsens opgaver, og at drøftelser, vurderinger og ansvarsfordeling knyttes specifikt til selskabet og protokolleres særskilt for selskabet.  

Bestyrelsen modtager overvejende rapportering på koncernniveau, uden at der tydeligt er rapporteret om de virksomhedsspecifikke forhold for selskabet. Det medfører en risiko for, at bestyrelsen ikke i tilstrækkelig grad har de nødvendige og detaljerede informationer og materiale til rådighed for bestyrelsens drøftelser og beslutninger. Finanstilsynet har derfor påbudt fondsmæglerselskabet at sikre, at bestyrelsen modtager den nødvendige virksomhedsspecifikke rapportering til at kunne træffe beslutninger om selskabet.