2017

148.000 har allerede downloadet Lommebudget app’en og nu kommer version 2.0

19.09.2017

Penge- og Pensionspanelets budget-app Lommebudget er downloadet af mere end 148.000 danskere. Især aldersgruppen mellem 18-34 år er glad for app’en, der hjælper med at styre pengene og forbruget i hverdagen.

Den enkle budget-app har været en overraskende succes. ”Vi er glade for, at det er lykkedes at motivere så mange danskere til at komme i gang med budgettet – når vi ved, at mange synes det er kedeligt og ikke særlig sexet” forklarer Louise Skjødsholm, der er specialkonsulent i finansielt forbrug hos Penge- og Pensionspanelet.

Brugerne har gennem brugertests givet input til, hvordan app’en kan forbedres og det har resulteret i flere nye features. ”Vi kan se at app’en er en succes og derfor har vi arbejdet med at gøre den endnu bedre med nye relevante features. Fx featuren ”sæt dit luksusmål”, hvor du selv sætter et max for, hvor mange penge du må bruge på luksus hver måned. Mange overser tit eller negligerer luksus og impulskøb – men her kan du faktisk spare mange penge hver måned. Vi har også arbejdet med at nogle udgifter kommer fast, mens andre varierer. Derfor har vi lavet en ny feature, hvor du kan oprette faste udgifter som fx husleje, forsikringer og mobilabonnement, der automatisk trækkes hver måned, så du undgår ubehagelige overraskelser”, siger Louise Skjødsholm.

Brugeroplevelsen af app’en har også været i fokus, derfor er den blevet opdateret med en explainer video og enkle forklarende tekster, der guider brugeren igennem de forskellige featues i app’en. Det skal være let at komme i gang og nemt at navigere rundt i app’en. Derudover er der arbejdet med feedback mekanismerne i app’en for at motivere og støtte dem, der bruger den.

Fakta:

  • Lommebudget er downloadet af mere end 148.000 danskere.
  • Halvdelen af brugerne er danskere mellem 18-34 år.
  • App’en har fået flere nye features:
    • Fx funktionen ”sæt dit luksusmål”, så det bliver nemmere at skære ned på luksusforbrug og impulskøb, når du har sat dig et konkret mål. Ved månedsskift får du en notifikation om, hvordan det er gået med dit mål
    • Fx funktionen ”faste udgifter”, som gør det nemmere for dig automatisk at huske de faste udgifter hver måned, så du undgår store udsving i dit budget.
    • Fx funktionen ”tilbage per dag”, som viser dit rådighedsbeløb på dagsbasis, så du ved hvor mange penge du kan bruge per dag.
  •  App’en blev lanceret første gang i februar 2014. 

Se den nye udgave af Lommebudget på https://www.raadtilpenge.dk/penge-beregner/Lommebudget og hent den gratis i App Store eller Google Play. 

For yderligere information:
Kontakt specialkonsulent i finansielt forbrug i Penge- og Pensionspanelet,
Louise Skjødsholm, på telefon 33 55 83 06 og mail lsh@ftnet.dk