2013

Gør din kapitalpension større med et fingerknips

20.12.2013

Ejere af kapitalpensioner kan forsøde deres pensionisttilværelse med op til 4,5 % ekstra, hvis de omlægger til en aldersopsparing inden 2015. Dette er muligt, fordi ejerne i perioden får en skatterabat af staten, hvis de husker at lægge om.

En ejer af en kapitalpension på fx 500.000 kr. kan ved at omlægge til aldersopsparing spare op til 20.000 kr. – altså nok til en god ferie under varme himmelstrøg når man er gået på pension. Det viser beregninger fra Penge- og Pensionspanelet.

”Vi anbefaler, at ejere af kapitalpensioner omlægger til aldersopsparing –så simpelt er det” siger professor Carsten Tanggaard, formand for Penge- og Pensionspanelet.

”Ofte er spørgsmål forbundet med pension svære at forholde sig til, og danskerne interesserer sig heller ikke for emnet. Men i denne situation kan vi komme med dette klare råd, der gælder for langt de fleste, og gør det muligt nemt at spare mange penge”

”Der er selvfølgelig nogle undtagelser, og dem guider vi forbruger i med nogle tommelfingerregler i vores informationspjecer. Fx kan det ikke betale sig at omlægge, hvis din kapitalpension er mindre end 40.000 kr., og du heller ikke vil fortsætte med at indbetale på en aldersopsparing”.

Der er også forskel på, om man har sin kapitalpension i en bank eller et pensionsselskab. Derfor har panelet lavet to pjecer, én til hver kundegruppe.

Find pjecerne her