2012

Hver anden uden arbejde har svært ved at få økonomien til at løbe rundt

12.10.2012

Når danskerne mister deres arbejde, betyder det som oftest ændringer i privatøkonomien for mange. En undersøgelse fra Penge- og Pensionspanelet viser, at dem som oplever et fald i indtægten pga. arbejdsløshed, i gennemsnit mister knap 7000 kr. om måneden.

Undersøgelsen viser også, at 36 pct. ikke var medlem af en a-kasse eller havde tegnet en privat lønforsikring inden de blev arbejdsløse.

Men der er hjælp at hente hos Penge- og Pensionspanelet. På panelets webguide kan man læse mere om, hvordan man tackler privatøkonomien, når man mister sit arbejde, og hvad man skal være opmærksom på, for at ruste sin økonomi mod en evt. arbejdsløshed.

”Penge- og Pensionspanelets nye undersøgelse viser, at 50 pct. har haft svært ved at få privatøkonomien til at løbe rundt, efter at de er blevet arbejdsløse. 55 pct. har ikke lagt et budget for privatøkonomien efter at de er blevet arbejdsløse. Det gør det ekstra vigtigt, at man overvejer hvordan man kan sikre sin økonomi mod arbejdsløshed. Og samtidig får lagt budget, når indtægterne pludselig ændrer sig”, siger sociolog og fuldmægtig Louise Skjødsholm fra Penge- og Pensionspanelets sekretariat.

De gode råd kan ses på Penge- og Pensionspanelets hjemmeside www.ppp.dk/arbejdsloes

Se pressemeddelelsen i pdf

 

Fakta fra undersøgelsen

Penge- og Pensionspanelet har gennemført en undersøgelse blandt danskere, der indenfor det seneste år har oplevet at miste deres arbejde. Undersøgelsen viser blandt andet, at:

  • 64 pct. af de adspurgte har oplevet indtægtsfald i den månedlige indkomst. I gennemsnit er indtægten faldet med 6991 kr. pr. måned efter skat.
  • 50 pct. har haft svært ved at få privatøkonomien til at løbe rundt.
  • 55 pct. har ikke lagt et budget for privatøkonomien efter at de er blevet arbejdsløse.
  • 36 pct. var ikke medlem af en a-kasse eller havde tegnet en privat lønforsikring inden de blev arbejdsløse.

Læs hele undersøgelsen her