icon_tool_info_solid_notransp icon_forbrugslaan icon_aegteskabicon_arbejdslivicon_arv_testamenteicon_bankicon_boernefamilieicon_flytningicon_forsikringicon_gaeldicon_huskoebicon_investeringspapiricon_opsparingicon_papirloest_forholdicon_pensionicon_skilsmisseicon_sparetipsicon_test_livssituationicon_tool_facebookicon_tool_facebookicon_tool_arrow_downicon_tool_arrow_lefticon_tool_arrow_righticon_tool_arrow_upicon_tool_closeicon_tool_facebookicon_tool_hamburgericon_tool_acc_expandedicon_tool_acc_expandedicon_tool_minusicon_tool_plusicon_tool_acc_expandedicon_tool_searchicon_tool_twittericon_tool_youtubeicon_unge_oekonomiicon_vaerktoej
2018

Kan din økonomi klare en regnvejrsdag?

10.09.18 af Morten Holm Steinvig

Har du et værn mellem dig og det uventede?

En stødpude får du ikke skrabet sammen med et par månedslønninger, men du kan blive positivt overrasket over, at det lettere at spare op, end du troede. Især hvis du bruger disse trick til at spare op. Ofte det blot et spørgsmål om at automatisk at overføre en sum penge til en opsparingskonto hver måned. 

Vi har det med at undervurdere, hvad vi er i stand til at opnå, og skrabe sammen, med tiden.

Gør-det-selv-forsikring til de mindre ting

Stødpudeopsparing er en slags hjemmelavet forsikring mod de uheld, som kan ramme dig.

En opsparing kan ikke være en erstatning for fx en indboforsikring. Men bufferen er et vigtigt supplement, som dækker den selvrisiko, som forsikringsselskabet kræver, du selv betaler. Opsparing dækker også alle ting og situationer, som slidte vaskemaskiner og huller i tænderne, som er uden forsikringsdækning. 

4 gode grunde til at spare en buffer op

  1. Rid stormen ud - Uventede nødsituationer vil altid ske, så du bliver nødt til at forvente og forberede dig på det uventede. En opsparing til en regnvejrsdag giver dig styrken til at stå imod, når stormen rammer.
  2. Undgå lån, overtræk og dårlig samvittighed - Hvis du ikke har en opsparing til at dække det uventede, må du låne eller lave et ovetræk. Ud over at gnave rentepenge af din økonomi, gnaver lån og ovetræk også på din samvittighed.
  3. Slip for bekymringer - Frygten for, hvad der kan gå galt, og hvordan du skal betale for at havne i en nødsituation, giver dårligt humør og urolig nattesøvn. En økonomisk stødpude giver dig mindre at bekymre dig om.
  4. Giv budgettet pusterum - Et stramt budget giver din økonomi åndenød. Med en buffer på opsparingkontoen giver du budgettet mulighed for ekstra lufttilførsel, når der uventede sker.
     
    Så, hvis du ikke allerede har en stødpudeopsparing, så gør det til et personligt mål.Dit indlæg

Klik for mere information.