Undersøgelse af negative renter og investeringstilbud

07-02-2023

Finanstilsynet har gennemført en undersøgelse af, hvordan pengeinstitutterne har informeret og rådgivet kunder om muligheden for at investere som et alternativ til at have penge haft stående på en indlånskonto med negativ rente. Konklusionen er, at rådgivningen overordnet har været balanceret, og undersøgelsen medfører derfor ingen tilsynsreaktioner.

I de senere år har så godt som alle pengeinstitutter gennem længere perioder haft negative renter på indlånskonti og løbende nedsat grænsen for, hvornår kundernes indestående er omfattet af negative renter. 

Finanstilsynet meddelte den 3. december 2020, at Finanstilsynet ville have fokus på, hvorvidt pengeinstitutterne brugte situation med negative renter som en anledning til at kontakte kunder om investeringsmuligheder. Finanstilsynet ville især have fokus på, om de investeringsprodukter, som kunden blev rådgivet om, passede til kundernes risikoprofil og investeringshorisont.

Undersøgelsen konkluderer, at de undersøgte institutter overodnet har ydet en balanceret rådgivning til de kunder, der blev berørt af negative renter på deres indlånskonti.

Finanstilsynet har på baggrund af institutternes redegørelser ikke fundet anledning til at give tilsynsreaktioner.

Læs undersøgelsen om negative renter og investeringstilbud.

 

Senest opdateret 07-02-2023