Politianmeldelse af GXG Markets A/S – optagelse af DKTI A/S til handel på GXG Official List uden forinden at have sikret sig, at der forelå et offentliggjort godkendt prospekt

Finanstilsynets beslutning af 30. april 2014.

Beslutningen har været forelagt Det Finansielle Råd

Værd at vide

Beslutninger omfatter risikooplysninger og politianmeldelser. Beslutninger er ikke underlagt reglerne i forvaltningsloven eller offentlighedsloven, og de kan således ikke ankes.

Finanstilsynet har besluttet at politianmelde GXG Markets A/S for overtrædelse af pligten til at sikre sig, at der ved optagelse af DKTI A/S til handel på GXG Official List, forelå et godkendt og offentliggjort prospekt, jf. § 21, stk. 2 i lov om værdipapirhandel m.v.

DKTI A/S var til og med den 18. september 2013 optaget til handel på Nasdaq OMX Copenhagen. Nasdaq OMX Copenhagen havde forinden – allerede den 11. juli 2013 – meddelt til markedet, at DKTI A/S ville blive slettet fra handel med virkning fra 19. september 2013, idet Nasdaq OMX Copenhagen vurderede, at DKTI A/S ikke længere opfyldte Nasdaq OMX Copenhagens betingelser for optagelse til handel.

DKTI A/S offentliggjorde onsdag den 18. september 2013 kl. 16:49:59 en selskabsmeddelelse, hvoraf det fremgår, at DKTI A/S havde ansøgt om optagelse til handel på GXG Official List. Det fremgår yderligere af selskabsmeddelelsen, at DKTI A/S samme dag modtog meddelelse fra GXG Markets A/S om, at ansøgningen var imødekommet. 

DKTI A/S var derfor i perioden fra 18. september 2013 kl. 16:49:59 og indtil markedspladsernes lukketid samme dag dobbeltnoteret på både Nasdaq NOMX Copenhagen og GXG Official List.

DKTI A/S har ikke i forbindelse med optagelse til handel på GXG Official List offentliggjort et godkendt prospekt, jf. § 23 i lov om værdipapirhandel m.v., eller opfyldt betingelserne for undtagelse til prospektpligten, jf. § 15, stk. 2 i bekendtgørelse om prospekter for værdipapirer, der optages til handel på et reguleret marked, og ved offentlige udbud af værdipapirer over 5.000.000 euro.

Det følger af § 21, stk. 2 i lov om værdipapirhandel m.v., at en operatør af et reguleret marked skal ved optagelse af værdipapirer til handel på det regulerede marked sikre sig, at reglerne fastsat i medfør af stk. 1 er overholdt, og at der foreligger et godkendt og offentliggjort prospekt, jf. § 23, stk. 2, og § 24, stk. 1.

Det er derfor Finanstilsynets vurdering, at GXG Markets A/S, ved optagelse af DKTI A/S til handel på GXG Official List, har overtrådt § 21, stk. 2 i lov om værdipapirhandel m.v.