Påtale til Royal International Insurance Holdings Limited for at have erhvervet en kvalificeret andel uden Finanstilsynets forhåndsgodkendelse

Finanstilsynet har den 12. september 2018 tildelt Royal International Insurance Holdings Limited en påtale for at have erhvervet en kvalificeret andel i Codan A/S uden på forhånd at have fået Finanstilsynets godkendelse heraf, jf. § 61, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed

Royal International Insurance Holdings Limited erhvervede den 12. december 2017 en kvalificeret andel i Codan A/S. Den 18. januar 2018 ansøgte selskabet om Finanstilsynets godkendelse af erhvervelsen i henhold til § 61, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed.

Finanstilsynet skal godkende en erhvervelse af en kvalificeret andel i en finansiel virksomhed, inden erhvervelsen finder sted, jf. § 61, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed.
 
Finanstilsynet har konstateret, at Royal International Insurance Holdings Limited på tidspunktet for erhvervelsen, ikke har ansøgt om forhåndsgodkendelse af en påtænkt erhvervelse af en kvalificeret andel i en finansiel virksomhed. Finanstilsynet har derfor overfor Royal International Insurance Holdings Limited påtalt, at selskabet ikke har indhentet Finanstilsynets godkendelse, inden erhvervelsen skete.

Herefter følger der et link ind til selve afgørelsen, der er lagt ind i mediebiblioteket som en pdf-fil.

Læs: Reprimand for acquiring a qualifying holding in Codan A/S without prior approval.