Påtale om for sen indberetning af ledende medarbejders transaktion

Finanstilsynets afgørelse af 20. juni 2017 er truffet i henhold til artikel 19, stk. 1, i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 596/2014 af 16. april 2014 om markedsmisbrug (markedsmisbrugsforordningen).

Finanstilsynet har den 20. juni 2017 påtalt, at en ledende medarbejder ikke har overholdt pligten til at give rettidig meddelelse til Finanstilsynet om en transaktion i andet halvår af 2016. Den ledende medarbejder havde aftalt med selskabet, at selskabet skulle indberette transaktionen. En sådan aftale er et forhold mellem den ledende medarbejder og selskabet. Aftalen ændrer ikke på, at pligten til at underrette Finanstilsynet påhviler den ledende medarbejder. Denne pligt kan ikke uddelegeres. Finanstilsynet vurderer derfor, at en for sen meddelelse fra selskabet ikke er en undskyldelig omstændighed.

 

Ledende medarbejderes pligt til at indberette transaktioner var tidligere reguleret i § 28 a, stk. 1, i lov om værdipapirhandel m.v., men er i dag omfattet af markedsmisbrugsforordningen.