Redegørelse om fejl i Østervrå Andelskasses årsrapport for 2017

Finanstilsynet har foretaget en delvis regnskabskontrol af Østervrå Andelskasses årsrapport for 2017. Den delvise regnskabskontrol har resulteret i påbud om, at andelskassen skal udsende supplerende/korrigerende information til årsrapporten for 2017.

Sammenfatning

Østervrå Andelskasse har modtaget påbud om at udsende supplerende/korrigerende information til årsrapporten for 2017, hvori andelskassen retter følgende fejl:

  1. Andelskassen nedregulerer værdien af sin domicilejendom fra 2,1 mio. kr. til 1,3 mio. kr.
  2. Andelskassen nedregulerer værdien af ny-indbetalt andelskapital med 4 mio. kr. pr. 31. december 2017, da kriterierne for indregningen af den pågældende kapital ikke var opfyldt på balancedagen.
  3. Andelskassen oplyser i ledelsesberetningen, at den på balancedagen ikke overholdt kravet til egentlig kernekapital.
  4. Andelskassen tilretter oplysninger om kapitalforhold, nøgletal m.v. i årsrapporten, der påvirkes af ovennævnte,

Finanstilsynet har i forbindelse med sin inspektion i andelskassen i 2017 bl.a. givet påbud til andelskassen om at nedregulere værdien af sin domicilejendom til ikke over 1,3 mio. kr. I 2018 solgte andelskassen sin domicilejendom for 2,1 mio. kr. Andelskassen vurderer, at denne salgspris udtrykker domicilejendommens dagsværdi pr. 31. december 2017.

Finanstilsynet vurderer derimod, at salgsprisen ikke udtrykker dagsværdien af domicilejendommen, da vilkårene i forbindelse med salget ikke er markedsbaserede.

For en nærmere beskrivelse af punkt 2 henvises til Finanstilsynets offentliggjorte redegørelse om påtale af kreditter omfattet af direkte finansiering i Østervrå Andelskasse.