Resumé af afgørelse om påtale til FirstFarms A/S vedr. delårsrapporten for 1. halvår 2017

Erhvervsstyrelsen har som led i regnskabskontrollen med de børsnoterede virksomheder foretaget en gennemgang af delårsrapporten for FirstFarms A/S for 1. halvår 2017.

FirstFarms A/S har i 1. halvår 2017 erhvervet kapitalandele i Dan-Farm Holding A/S, som herefter er en dattervirksomhed af FirstFarms A/S. Kapitalejerne i Dan-Farm Holding A/S modtog aktier i FirstFarms A/S som betaling for sine kapitalandele i Dan-Farm Holding A/S.

Sagen vedrører målingen af kostprisen for kapitalandelene i Dan-Farm Holding A/S.

FirstFarms A/S har anvendt kursen på aktierne i FirstFarms A/S pr. aftaletidspunktet og ikke på det tidspunkt, hvor der blev opnået kontrol i Dan-Farm Holding A/S.

Erhvervsstyrelsen har truffet afgørelse om, at FirstFarms A/S skulle have anvendt børskursen på overtagelsestidspunktet ved opgørelse af dagsværdien af vederlaget for erhvervelsen af datterselskabet Dan-Farm Holding A/S, jf. IFRS 3, afsnit 37.

FirstFarms A/S har også modtaget en påtale om at delårsrapporten ikke indeholder en tilstrækkelig beskrivelse af erhvervelsen af dattervirksom-heden, jf. IAS 34, afsnit 15 og 16a, litra (i), sammenholdt med kravene i IFRS 3.

FirstFarms A/S har i delårsrapporten medtaget en sammendraget pengestrømsopgørelse, hvor væsentlige transaktioner relateret til erhvervelsen af Dan-Farm Holding A/S ikke var præsenteret.

FirstFarms A/S har derfor endvidere modtaget en påtale om at pengestrømsopgørelsen i delårsrapporten for 1. halvår 2017 ikke er tilstrækkelig specificeret i henhold til IAS 34, afsnit 10, 15 og 25.