Regnskabskontrolsag vedrørende årsrapporten for 2015 for European Energy A/S, CVR-nr. 18 35 13 31

Indledning

Erhvervsstyrelsen har gennemført en kontrol af årsrapporten for 2015 for European Energy A/S.

Årsrapporten er offentliggjort i henhold til værdipapirhandelslovens § 27. Koncern- og årsregnskabet er aflagt efter International Financial Reporting Standards som godkendt af EU og yderligere danske oplysningskrav til årsrapporter for børsnoterede virksomheder.

Års- og koncernregnskabet er revideret af KPMG, Statsautoriseret Revisionspartnerselskab. Revisionspåtegningen er uden forbehold eller supplerende oplysninger.

Afgørelse

Erhvervsstyrelsen har den 15. marts 2017 truffet følgende afgørelse vedrørende årsrapporten for 2015 for European Energy A/S, jf. årsregnskabslovens § 159 a, stk. 5 og 6, sammenholdt med årsregnskabslovens § 161.

Afgørelsen har på grund af forholdenes principielle karakter været forelagt Finanstilsynets bestyrelse på bestyrelsens møde den 15. marts 2017, jf. årsregnskabslovens § 159 a, jf. lov om finansiel virksomhed § 345 og lov om værdipapirhandel m.v. § 84.

Erhvervsstyrelsen påtaler, at:

1) virksomheden har indregnet omsætning fra salg af vindmølle og solcelleparker, før alle betingelser i IAS 18, afsnit 14 er opfyldt.

2) virksomheden i forbindelse med overgangen til IFRS ikke har sondret mellem korrektion af fejl begået i henhold til tidligere regnskabsprincipper og ændringer i den anvendte regnskabspraksis i henhold til IFRS 1, afsnit 26.

Valget af reaktion er begrundet nedenfor.

For en konkret begrundelse og vurdering af forholdene henvises til sagsfremstillingen nedenfor.

 

Læs hele afgørelsen her.