Temaundersøgelse af pensionsselskabers betalingsaftaler med kapitalforvaltere

Finanstilsynet gennemfører i 1. halvår 2018 en temaundersøgelse af, hvordan pensionsselskaber betaler kapitalforvaltere for deres ydelser. Det sker blandt andet med henblik på at belyse, om der anvendes kursskæring i aftalerne med kapitalforvalterne.

Kontakt

Kontorchef

Line Bergmann
+45 33 55 84 45
lib@ftnet.dk

I forbindelse med temaundersøgelsen har Finanstilsynet bedt samtlige livsforsikringsselskaber og tværgående pensionskasser om at redegøre for, hvordan de betaler kapitalforvaltere for deres ydelser, herunder om kursskæring eller lignende anvendes som hel eller delvis betalingsmetode. Hvis selskaberne bruger kursskæring, skal de redegøre nærmere for dette.

Selskaberne er endvidere blevet bedt om at redegøre for, hvordan der bliver ført kontrol med, at afregning af handler med finansielle instrumenter optaget til handel på en markedsplads for pensionsmidler, udført af kapitalforvaltere, sker til korrekte priser.

 

Baggrunden for temaundersøgelsen er, at pensionsselskaber skal investere deres aktiver på en måde, så kundernes interesser varetages bedst muligt. Finanstilsynet forventer at kunne konkludere på temaundersøgelsen senere i 1. halvår 2018.