Sammenfatning af høringssvar ”Pension når garantierne forsvinder”

Finanstilsynet afholdt under titlen ”Pension når garantierne forsvinder” pensionskonference den 9. marts 2017. Forud for konferencen udsendte Finanstilsynet et diskussionspapir i høring med høringsfrist den 19. april.

Kontakt

Vicedirektør

Carsten Brogaard
33 55 83 85
cbr@ftnet.dk

Baggrunden for konferencen og diskussionspapiret er de senere års udvikling fra garanterede til ugaranterede produkter på liv- og pensionsområdet. Denne udvikling giver efter Finanstilsynets vurdering anledning til at overveje, om den aktuelle regulering og det aktuelle tilsyn indeholder tilstrækkelig forbrugerbeskyttelse til at skabe berettiget tillid til nutidens ugaranterede pensionsprodukter.

 

Finanstilsynet har modtaget i alt 13 høringssvar i forlængelse af det udsendte diskussionspapir.

 

Stort set alle respondenter er enige om, at informationen fra pensionsudbyderne til pensionsopsparerne om ugaranterede produkter bør forbedres. Det gælder både i forhold til pensionsselskabernes prognoser, som bør udbygges med information om usikkerheden, og i forhold til en ensartet risikomærkning af produkter, der vil øge sammenligneligheden mellem de enkelte pensionsselskaber og mellem de enkelte produkter.

 

Udgangspunktet for mange af respondenterne er, at den ønskede risikoprofil er individuel, og at de enkelte pensionsprodukter ofte kun indgår som byggesten i den samlede pensions- og formueplanlægning for den enkelte kunde. Stort set alle respondenter er derfor enige om, at der ikke er behov for øget regulering i form af eksplicitte grænser for risikotagningen i ugaranterede produkter. 

 

Se også 

Sammenfatning af høringssvar

Læs de individuelle høringssvar her