Ny strategi for den finansielle sektors cyber- og informationssikkerhed

Den finansielle sektor er samfundskritisk. Hvis centrale aktører, som f.eks. en eller flere banker, bliver ramt af et omfattende IT-nedbrud, så får det store konsekvenser for samfundet. Finanstilsynet offentliggør nu den nye ’Strategi for den finansielle sektors cyber- og informationssikkerhed’ for perioden 2022-2025.

Kontakt

Kommunikationschef

Jesper Christiansen
41 93 35 06
jech@ftnet.dk

Ifølge Center for Cybersikkerhed er trusselsniveauet mod den finansielle sektor meget højt, og branchen har gennem flere år selv peget på IT-relaterede risici og trusler mod cybersikkerheden som den største risiko for den finansielle stabilitet i Danmark. 

Derfor er det afgørende, at Danmarks finanssektor har et højt sikkerhedsniveau på cyberområdet, samt et beredskab, der kan håndtere situationen og opretholde driften i tilfælde af IT-nedbrud. ’Strategi for den finansielle sektors cyber- og informationssikkerhed’ skal være med til at sikre dette.

”Strategien har fokus på at fremme robustheden i den finansielle sektors IT-systemer. Det gælder både de enkelte virksomheders systemer, og samarbejdet på tværs af sektoren og offentlige myndigheder,” siger Karen Dortea Abelskov, vicedirektør i Finanstilsynet med ansvar for tilsynet med cyber- og IT-sikkerhed. 

’Strategi for den finansielle sektors cyber- og informationssikkerhed’ bygger videre på arbejdet i den tidligere strategi, der dækkede perioden fra 2019-2021. Den nye strategi har i korte træk fokus på:
- Forstå: Sikre et vidensgrundlag, der understøtter beskyttelse af kritisk IT-infrastruktur.
- Forsvar: Udbygge evnen til at forsvare IT-infrastruktur og opretholde drift i krisesituationer.
- Forbind: Samarbejde mellem virksomheder og myndigheder på tværs af de øvrige indsatsområder i ’’National strategi for cyber- og informationssikkerhed’. 

Læs Strategi for den finansielle sektors cyber- og informationssikkerhed for perioden 2022-2025

Strategien er den finansielle sektors bidrag til den overordnede nationale strategi. Læs hele ’National strategi for cyber- og informationssikkerhed