Problemer med værdipapirafvikling i danske kroner skal løses

Finanstilsynet fastslår på baggrund af dagens rapport om værdipapirafvikling i T2S-systemet med danske kroner, at de udestående problemer skal løses. Finanstilsynet vil følge op overfor aktørerne i det danske marked.

Kontakt

Underdirektør

Anders Balling
33 55 83 64
akb@ftnet.dk

The Danish National Stakeholder Group” har offentliggjort en rapport om problemerne med det danske værdipapirmarkeds overgang til T2S med danske kroner. Ifølge rapporten er en del af problemerne løst, hvilket betyder, at det danske marked igen har en acceptabel afviklingsprocent (andelen af værdipapirtransaktioner, som afvikles til tiden).

Attraktivt værdipapirmarked

Effektive afviklingsprocesser er med til at gøre det danske værdipapirmarked attraktivt for både indenlandske og udenlandske investorer. Selvom den nuværende afviklingsprocent er på niveau med flere andre europæiske lande, er det derfor vigtigt, at de nuværende problemer adresseres mhp. at øge effektiviteten.

”Det er vigtigt, at alle aktører på det danske marked har fuld fokus på at løse de udestående problemer i værdipapirafviklingen. Finanstilsynet vil derfor løbende følge op på, at der bliver foretaget de nødvendige forbedringstiltag hos de enkelte aktører,” siger underdirektør Anders Balling. 

Om T2S

T2S er et system til afvikling af værdipapirhandler, som er udviklet af ECB og bruges til afvikling i euro. Pr. den 29. oktober 2018 blev afvikling i danske kroner også flyttet til T2S. Det fremgår af rapporten, at overgangen til T2S i oktober 2018 var forbundet med visse problemer. En del af disse problemer er løst, hvilket betyder, at det danske marked igen har en acceptabel afviklingsprocent (andelen af værdipapirtransaktioner, som afvikles til tiden). Imidlertid er de underliggende processer i markedet fortsat præget af en lavere effektivitet end før overgangen.

Læs rapporten her.