Undersøgelse af Husejernes Forsikring Assurance Agentur - Overholdelse af forbrugerbeskyttende regler

I Danmark havde Husejernes Forsikring Assurance Agentur (HFAA) tegnet forsikringer på vegne af forsikringsselskabet Gable Insurance AG (Gable), siden 2013. Således havde ca. 26.000 danskere tegnet en ejerskifteforsikring i Gable via den danske agent. Ejerskifteforsikringer er karakteriserede ved, at de kun kan tegnes i forbindelse med et ejerskifte, at de løber i 5-10 år, og at hele præmien betales ved tegningen.

Forsikringsselskabet Gable som var hjemmehørende i Liechtenstein, gik konkurs den 19. november 2016. Gable udbød forskellige typer af forsikringer i 10 lande inden for EU samt Norge.

Da Gable gik konkurs betød det, at en lang række kunder kom i klemme, fordi de stod uden dækning ved skader og ikke kunne få refunderet udgifter til reparationer, der allerede var sat i gang. Kunderne havde samtidig ikke mulighed for at tegne en ny ejerskifteforsikring i et andet forsikringsselskab, idet disse forsikringer kun kan tegnes i forbindelse med et ejerskifte.

På baggrund af sagens påvirkning af mange danske kunder vil Finanstilsynet i denne rapport redegøre for HFAA´s virksomhed på det danske marked fra 2013 til virksomhedens konkurs den 5. december 2016 for at vurdere, hvorvidt virksomheden i dette tidsrum har handlet i strid med forbrugerbeskyttende regler.

Læs hele rapporten her.