Diskussionspapir: Fit & proper-reglerne i gode tider

Hvordan sikrer samfundet bedst muligt, at ledelserne i de finansielle virksomheder er egnede til at styre gennem en ny højkonjunktur uden at tage for store risici? Og hvordan er de klædt på til at håndtere den næste finansielle krise? Det er de centrale spørgsmål i Finanstilsynets nye diskussionspapir om de såkaldte ”fit & proper”-regler.

Kontakt

Kontorchef

Karina Ankergren
+4533558258
kaan@ftnet.dk

”Finanstilsynet er og har historisk været meget tilbageholdende med at gribe ind på dette område. Det er vigtigt for os, at bestyrelse og direktion i den enkelte virksomhed har ledelsesansvaret,” siger Finanstilsynets direktør Jesper Berg.

 

”Selv om der er taget en række politiske initiativer til at skærpe kravene efter finanskrisen, har Danmark en mindre indgribende måde at håndtere kravene på end mange nabolande, og hvad der følger af internationale vejledninger. Derfor er der behov for en offentlig debat om, hvordan vi skal tilrettelægge tilsynet med fit & proper-reglerne fremadrettet,” siger Jesper Berg.

 

Diskussionspapiret er opfølgningen på en konference om emnet, som Finanstilsynet arrangerede i november sidste år, og som samlede ca. 200 personer fra bl.a. de finansielle virksomheder og det akademiske miljø. Der er mulighed for at indsende bidrag på baggrund af diskussionspapiret frem til 3. juli 2017.

 

Læs hele diskussionspapiret her