Undersøgelse af ledende medarbejderes indberetning af transaktioner

Finanstilsynet har gennemført en temaundersøgelse for at klarlægge, om indberetning og offentliggørelse af ledende medarbejderes og nærtståendes transaktioner sker i overensstemmelse med reglerne i markedsmisbrugsforordningen art. 19.

Finanstilsynet har undersøgt transaktionerne for 25 tilfældigt udvalgte ledende medarbejdere i virksomhederne i C25-indekset. Finanstilsynet konstaterede, at reglerne efterlevedes, og at de ledende medarbejdere havde indberettet deres transaktioner straks og senest tre dage efter transaktionen.

Finanstilsynet fandt endvidere, at ingen af de 25 udvalgte ledende medarbejdere havde handlet i en lukket periode på 30 dage op til offentliggørelsen af hhv. årsrapport og halvårsrapport. Ved samtlige af de undersøgte transaktioner var der ligeledes anvendt den påkrævede standardformular samt afgivet de pligtmæssige oplysninger.

Finanstilsynet ser med tilfredshed på resultatet af undersøgelsen, som indikerer, at ledende medarbejdere har fokus på vigtigheden af at efterleve reglerne.

Tilsyn med ledende medarbejders og nærtståendes transaktioner

Finanstilsynet påser ledende medarbejders og nærtståendes efterlevelse af reglerne.

Ved manglende efterlevelse af reglerne træffer Finanstilsynet afgørelse om, hvorvidt der skal afgives en tilsynsreaktion.

Finanstilsynets tilsynsreaktioner bliver offentliggjort med angivelse af virksomhedens eller den fysiske persons navn i anonymiseret form. Finanstilsynet offentliggør sine tilsynsreaktioner her.

Tilmeld dig Finanstilsynets nyhedsbrev nederst på www.finanstilsynet.dk og sæt hak i ”Kapitalmarkedsområdet”.

Se mere information om indberetning for ledende medarbejdere og nærtstående.