Nyhedsbrev for kapitalmarkedsområdet - Marts 2020

I denne udgave af Finanstilsynets nyhedsbrev for kapitalmarkedsområdet kan du bl.a. læse om en række emner relateret til markedsmisbrugsforordningen.

Du kan læse om, hvad insiderhandel er, hvornår offentliggørelse af intern viden kan udsættes, og hvilken kategori du skal vælge, når du offentliggør intern viden.
Derudover kan du få en status på bæredygtig finansiering og et indblik i den nye forordning på området.

God læselyst.

Finanstilsynets nyhedsbrev for kapitalmarkedsområdet udkommer 3-4 gange om året. Find tidligere nyhedsbreve her. Har du spørgsmål eller forslag til emner, du ønsker behandlet i nyhedsbrevet, kan du kontakte os på slo@ftnet.dk  

Hvad er insiderhandel?

Når en person har en informationsfordel i form af intern viden, som personen udnytter ved f.eks. køb eller salg af et finansielt instrument, eller når en person deler sin informationsfordel ved at give et tip til en anden person, er der tale om insiderhandel.

 

Læs mere her.

_________________________________________________

 

Hvornår kan offentliggørelse af intern viden udsættes?

En børsnoteret virksomhed skal hurtigst muligt offentliggøre intern viden. Der er dog visse former for intern viden, som virksomheden kan udsætte offentliggørelsen af. Find her eksempler på, hvornår offentliggørelse af intern viden kan udsættes.

 

Læs mere og find eksempler her

_________________________________________________

 

Hvilken kategori skal du vælge, når du offentliggør intern viden?

Intern viden skal offentliggøres hos Nasdaq og indberettes til Finanstilsynets indberetningssystem i kategorien ”Intern viden”. Det gælder også, selvom oplysningerne, der udgør intern viden, passer ind i andre kategorier.

 

Læs mere her

_________________________________________________

 

Ny regulering indenfor bæredygtig finansiering

Det er en væsentlig politisk prioritet for EU-kommissionen at opnå klimamålene i Paris-aftalen. Resultatet er flere politiske aftaler om ny regulering på området for bæredygtig finansiering med fokus på at harmonisere, hvad der kan karakteriseres som bæredygtigt, og hvordan dette skal offentliggøres.

 

Læs mere her