Nyhedsbrev for kapitalmarkedsområdet - December 2018

Denne udgave af Finanstilsynets nyhedsbrev sætter fokus på de børsnoterede selskabers offentliggørelse af halvårsrapporter.

Denne udgave af Finanstilsynets nyhedsbrev sætter fokus på de børsnoterede selskabers offentliggørelse af halvårsrapporter.

Nyhedsbrevet indeholder også en guide til de børsnoterede selskaber omkring oprettelsen af et ”udsættelsesberedskab” i tilfælde af udsættelse af offentliggørelse af intern viden. Notatet er skrevet ud fra Finanstilsynets erfaringer med udsættelsesadgangen.

Endvidere fortæller vi om den seneste praksis på området om offentliggørelse af intern viden i tilfælde af lækage.

Endelig indeholder nyhedsbrevet en artikel med overskriften ”Offentliggørelse af ikkeregulerede oplysninger”. Artiklen omhandler de tilfælde, hvor de børsnoterede selskaber offentliggør information, som ikke udgør intern viden under denne kategori i Finanstilsynets indberetningssystem (OASM).

God læselyst.

 

Indberetning af halvårsrapporter

Finanstilsynet har gennemgået de halvårsrapporter, som børsnoterede virksomheder indberettede i perioden 1. juli - 25. september 2018. Virksomhederne indberetter generelt korrekt, men skal dog være opmærksomme på at indberette i den rigtige kategori i Finanstilsynets indberetningsportal (OASM).

Læs mere om undersøgelsen her.

 

Hvad er et udsættelsesberedskab?

Et børsnoteret selskab kan udsætte offentliggørelsen af intern viden, hvis betingelserne i markedsmisbrugsforordningen er opfyldt. Finanstilsynet giver her et bud på, hvordan børsnoterede selskaber kan oprette et såkaldt udsættelsesberedskab.

Læs Finanstilsynets guide til oprettelse af et udsættelsesberedskab her.

 

Praksis om offentliggørelse af intern viden

Finanstilsynet har behandlet en sag om udstederselskabers pligt til at offentliggøre intern viden hurtigst muligt i tilfælde af lækage. Det centrale spørgsmål i sagen kan tjene som eksempel for børsnoterede selskaber i lignende tilfælde.

Læs Finanstilsynets artikel her.

 

Offentliggørelse af ikkeregulerede oplysninger

Udstederselskaber offentliggør ofte oplysninger under kategorien intern viden, selv om oplysningerne ikke opfylder betingelserne for at udgøre intern viden.

Læs artiklen fra Finanstilsynet her.