2021

Impulskøb og pension topper danskernes ønsker for nytårsforsæt

14.01.2021

Rådtilpenge.dk har spurgt danskerne om, hvilke tre nytårsforsæt de ville vælge for 2021. Samtidig kører Rådtilpenge.dk en kampagne i januar til de danskere, som ønsker en bedre privatøkonomi i 2021.

”Januar måned er de gode ambitioners tid for økonomien. Vores besøgstal viser, at det er nu, danskerne interesser sig mest for deres privatøkonomi. Derfor kører vi en kampagne i januar på vores facebooksite RÅD TIL PENGE og på hjemmesiden Rådtilpenge.dk til de danskere, som ønsker at komme godt i gang med deres nytårsforsæt for finanserne,” forklarer Morten Holm Steinvig, konsulent i finansielt forbrug for Rådtilpenge.dk.

Impulskøb og pensionsopsparingen er tydeligst på radaren

De to ømmeste tæer i danskernes privatøkonomi ser ud til at være impulskøb og pensionsopsparingen. 19% af deltagerne i undersøgelsen svarer, at de ville vælge at skære ned på impulskøb i 2021. Og 13% ville vælge et nytårsforsæt om at tjekke op på deres pensionsopsparing. 

Enkelte kønsforskelle i ønskerne for nytårsforsæt

Selvom der ikke er den store forskel i kvinders og mænds ønsker for nytårsforsæt, er der alligevel enkelte tydelige forskelle på mænds og kvinders svar om impulskøb. 15% af mændene og 22% af kvinderne ville vælge forsættet om at skære ned på impulskøb. Omvendt ville 8% af mændene og 4% af kvinderne forsøge at få en lavere pris på deres bankforretninger.

”Kønsforskellen skyldes sandsynligvis, at hverdagsøkonomien med indkøb og husholdningsbudget er domæne, som kvinder styrer oftere end mænd. Samtidig styrer mænd oftere beslutningerne om finansielle produkter, f.eks. bankforretningerne,” forklarer Morten Holm Steinvig.

Ambitionen om nytårsforsæt falder med alderen.

Undersøgelsen viser også, at der med alderen sker en tydelig ændring i ambitionen eller behovet for at forberede sin økonomi med et nytårsforsæt. 35% af de 18-29-årige svarer således at, at de ikke har et nytårsforsæt for privatøkonomien. For danskere over 60 år er det mellem 65% og 72%.

Find hele undersøgelsen om nytårsforsæt 2021 på Rådtilpenge.dk.

De danskere, som ønsker en bedre privatøkonomi, kan følge kampagnen på Facebook eller på Rådtilpenge.dk.

For yderligere information

Kontakt konsulent i finansielt forbrug hos Rådtilpenge.dk, Morten Holm Steinvig, på telefon 33 55 84 37, e-mail mhs@ftnet.dk

Undersøgelsen er gennemført i perioden 24. november - 4. december af analyseinstituttet Kantar Gallup blandt 2.056 danskere på 18 år eller derover.