2019

3 ud af 10 mærker julens udgifter stramme i januar

21.01.2019

Det viser en undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for det offentlige forbrugersite Rådtilpenge.dk

Januar er for mange af os en grå måned, hvor vi skal trækkes i gang igen efter juleferien. Julen og nytåret tærer på kontoen for 29 % af danskerne svarer ja til at de ofte oplever en strammere økonomi i januar pga. julen.

"Det er positivt, at det ikke er flertallet af danskerne som oplever en stram økonomi i januar måned. Julen er en dyr post på budgettet, så derfor er det godt at flertallet trods alt har forberedt kontoen, så de ikke mærker de store efterdønninger. Især når vi ved, at 66 % af danskerne ikke på forhånd lægger et julebudget", siger Louise Skjødsholm, der er specialkonsulent i finansielt forbrug i Penge- og Pensionspanelet.

Undersøgelsen viser også, at der er flest blandt de unge ml. 18-35 år, som oplever at økonomien strammer i årets første måned. 36 % af de unge svarer ja på spørgsmålet.

"Det er ikke så overraskende, at der er flest unge som kan mærke det på pengepungen i januar måned. De har ofte i forvejen en stram økonomi fx som studerende, så derfor trækker julens udgifter godt på kontoen", siger Louise Skjødsholm. 

Rådtilpenge.dk har tre gode råd til at starte det nye år op med en sundere konto.

  1. Lav madplan og begynd at handle stort ind en gang om ugen. Så sparer du tid og penge, og undgår for mange impulskøb.
  2. Vær ærlig og drop de abonnementer og medlemskaber du alligevel ikke får brugt.
  3. Opret en julekonto allerede nu og sæt et fast beløb af hver måned.

Find flere sparetips på www.raadtilpenge.dk

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup blandt 1052 danskere på 18 år eller derover. Undersøgelsen er gennemført i perioden 1. november - 7. november 2018.

Undersøgelsen fra Kantar Gallup kan findes her.

For yderligere information:

Kontakt specialkonsulent i finansielt forbrug hos Penge- og Pensionspanelet Louise Skjødsholm, på telefon 33 55 83 06, email lsh@ftnet.dk.