2016

Kvinder er det svage køn, når det kommer til pension

07.03.2016

En ny undersøgelse fra Penge- og Pensionspanelet viser, at kvinder har en lavere selvsikkerhed, interesse og viden om pension end mænd.

”Vores undersøgelse bekræfter billedet af, at kvinder er det svage køn i forhold til de tunge emner i privatøkonomien. Kvinder har i forvejen en mindre pensionsopsparing end mænd, og de går også tidligere på pension. Samtidig lever kvinder også længere end mænd, og skal derfor have deres opsparing til at række længere. De er altså afhængige af deres pension som den eneste indkomst i flere år end mænd. Jeg vil råde alle, der ikke har tænkt på deres pensionsopsparing for nyligt, til i det mindste at gå ind på PensionsInfo. Det er lige så let som at bruge netbanken, og på PensionsInfo  er det muligt lynhurtigt at få et overblik over, hvordan fremtiden ser ud," siger Morten Holm Steinvig, der er konsulent i finansielt forbrug hos Penge- og Pensionspanelet.

Undersøgelsen fra Penge- og Pensionspanelet viser også,  at næsten halvdelen af danskerne mener, at de har brug for en supplerende pensionsopsparing, og at en fjerdedel allerede er i gang. Samtidig mener de færreste, at de selv er i stand til at træffe gode beslutninger om pension.

”Undersøgelsen viser ikke overraskende, at pension er et komplekst emne at forholde sig, samt at interessen for emnet stiger, jo tættere du nærmer dig din pensionsalder. Men det er en god ide at støbe fundamentet for en god pensionsopsparing  tidligt.  Derfor har Penge- og Pensionspanelet også lavet en guide med 5 hurtige råd til, hvordan du nemt kan få et overblik over din situation på PensionsInfo. Det giver en basisviden, som du bør have styr på, også selvom du vælger at få rådgivning på et tidpunkt,” siger Morten Holm Steinvig fra Penge- og Pensionspanelet.

Undersøgelsen er gennemført af YouGov i maj 2015 blandt 1002 danskere mellem 25-66 år, der står til rådighed på arbejdsmarkedet.

Find hele undersøgelsen om pension her