2015

Ny temauge skal hjælpe danskerne med privatøkonomien

06.03.2015

Penge- og Pensionspanelet afholder for første gang en temauge om privatøkonomi. Formålet er, at gøre danskerne klogere og sætte skub i pengesnakken i skolen, på jobbet og efter arbejdstid. Ny undersøgelse fra Penge- og Pensionspanelet viser, at der brug for mere information og vejledning om vores økonomi.

Penge- og Pensionspanelets nye undersøgelse blandt danskerne viser, at 43 % ikke lægger budget og hver fjerde oplever at indtægterne ikke altid slår til. Den viser også, at hver tredje dansker har et forbrugslån og mere end hver fjerde ung ml. 18-34 år ikke kender begrebet ÅOP.

Tallene viser at der brug for mere fokus på, hvordan vi holder styr på den daglige økonomi, får pengene til at strække hele måneden og hvordan vi skruer ned for forbrugslånene. Det handler helt grundlæggende om at få overblik over sin økonomi, og budgetlægning blandt unge og voksne er bare et af emnerne som temaugen skal sætte fokus på”, siger Louise Skjødsholm, der er konsulent i finansielt forbrug hos Penge- og Pensionspanelet

Finansielle forhold skal på dagsordenen

Temaugen Tid til penge vil sætte fokus på alt lige fra pengesnak i skolen og familien, gode råd om skat, gæld, forsikring og pension, og til investering for nybegyndere.

Undersøgelsen viser, at over halvdelen af danskere ml. 35-49 år ikke har undersøgt om de har råd til at gå på pension. I forhold til skatteforhold svarer 18 % af danskerne, at de ikke tjekker om deres årsopgørelse/forskudsopgørelse fra SKAT er rigtig.
 
Det peger på, at der er mange danskere som har brug for mere viden og gode råd til hvordan man tjekker pensionen og skatten. Temaugen skal netop være med til at sætte fokus på værktøjer, der blandt andet kan hjælpe danskerne med at få styr skat og pension, så det bliver lettere at finde ud af”, forklarer Louise Skjødsholm. 

Bag ugen står Penge- og Pensionspanelet sammen med Dansk Aktionærforening, Finansforbundet, Finansrådet, Forbrugerrådet TÆNK, Forsikring og Pension, LO og SKAT.

Tid til penge er fri for kommercielle interesser og alle aktiviteter er gratis at deltage i.

Se mere om temaugen på www.rådtilpenge.dk/tidtilpenge og find oversigten med de arrangementer som sker i ugen.