2015

Giv din økonomi en panodil

22.01.2015

Januar måned er ofte lig med økonomiske tømmermænd på kontoen. Det mener i hvert fald 34% af danskerne. På Rådtilpenge.dk kan forbrugerne finde Penge- og Panelets spareguide, der kan give et økonomisk pusterum til den flade pengepung.

Tænk smart – sælg, byt, del og lån

"Der er mange lavthængende frugter at plukke, hvis man er lidt smart og kreativ i hverdagen. Når man sælger noget brugt eller bytter fra hinanden, får man anvendt langt flere af de værdier, man har. For nogle kan den slags tiltag skabe den forskel, som hjælper dem af med de røde tal på kontoen. De pen-ge, der for eksempel kan spares på at bytte tøj med hinanden, dele værktøj med naboen eller sælge et brugt møbel på loftet, kan give luft i budgettet og bedre råd til fornøjelser og opsparing", siger Morten Holm Steinvig, fuldmægtig i Penge- og Pensionspanelets sekretariat.

Betaler du for mange penge?

En anden nem måde at få pengene til at række længere er at give sine lån, forsikringer og abonnementer et gennemsyn. Det kan jo være en fast nytårstradition at gøre dette. Bruger man sine abonnementer fuldt ud? Skal man skifte til et billigere? Og hvad er prisen hos andre leverandører? Ligeledes kan der være penge at hente ved at gå sine bankforretninger i sømmene. Hvis man har flere lån, kan man for eksempel ofte spare renter – og dermed penge – ved at samle sin gæld i én bank.

Alle de bedste sparetips samlet ét sted

Der er mange måder, hvorpå man kan løsne lidt op i stram økonomi. Små ting som at sælge brugt lege-tøj eller slukke lyset, når man forlader stuen, kan i det lange løb gøre en forskel på kontoen. På rådtil-penge.dk guider Penge- og Pensionspanelet forbrugere til at spare på alt fra mad til forsikringer. Det drejer sig om små justeringer, der til sammen kan være med til at skabe en sundere økonomi – uanset om man lever på et mere eller mindre stramt budget.

Bliv inspireret på rådtilpenge.dk/sparetips

Find undersøgelsen om danskernes økonomi i januar her