2015

Populær budget-app runder 50.000 downloads

17.02.2015

Penge- og Pensionspanelets budget-app ’Lommebudget’ er blevet downloadet af mere end 50.000 danskere, der gerne vil have digital hjælp til at holde styr på deres udgifter til forbrug. Særligt den unge målgruppe mellem 18-35 år, har taget godt imod app’en - de har stået for mere end halvdelen af alle downloads.

Penge- og Pensionspanelets budget-app har været en overraskende succes blandt unge danskere. ”Vi havde fra starten en meget realistisk forståelse af, hvor svært det kan være at få danskerne til at downloade en app, som for mange er forbundet med noget kedeligt og umotiverede, nemlig at lægge et budget for ens privatøkonomi. Derfor er vi rigtigt tilfredse med, at mere end 50.000 danskere, og i særdeleshed de unge, har valgt at downloade app’en”, forklarer Louise Skjødsholm, der er konsulent i finansielt forbrug hos Penge- og Pensionspanelet.

Stopper impulskøb

Lommebudget er en meget simpel app, der viser ens forbrug, så man hele tiden har en fornemmelse af, om man er på sporet i forhold til ens udgifter og indtægter. Derudover indeholder Lommebudget en række tips og gode råd, som har været vigtige at få ud til målgruppen.

Enkeltheden i app’en har været altafgørende. Det vidste vi både fra vores brugertest og fra vores generelle erfaring, hvor det at lægge et budget, skal være forbundet med lethed og enkelthed – hvis det er for uoverskueligt, så står brugerne simpelthen af. Når man har et simpelt værktøj i lommen, som bruges lige efter man fx har købt en kop kaffe, så giver det også en bevidsthed om, hvor meget de ”små” køb fylder i ens budget. På den måde kan den være med til at stoppe yderligere impulskøb, som man senere kommer til at fortryde” siger Louise Skjødsholm.

Fakta:

● Lommebudget er downloadet af mere end 50.000 danskere.
● Mere end 50 % procent af alle downloads er af danskere mellem 18-35 år.
● Lommebudget er downloadet 41.800 gange af IOS-brugere (Apples Iphone) og 8.500 gange af Android-brugere.
● App’en blev lanceret i februar 2014. Penge- og Pensionspanelets målsætning for antal downloads på et år var ca. 20.000.