2014

Færre nyskilte tumler med økonomien – men mange glemmer pensionen, når de går fra hinanden

04.11.2014

19 pct. af danskere, som er blevet skilt inden for de sidste tre år, har ikke overblik over deres økonomi. I 2011 var det 28 pct. af de nyskilte som oplevede problemer. Det viser en ny undersøgelse fra Penge- og Pensionspanelet.

Det er positivt at vi ser, at der er færre nyskilte som ikke har overblik over deres nye økonomiske situation. Men undersøgelsen peger også på, at mange glemmer at tjekke pensionen og kontakte deres pensionsselskab for at finde ud af, om skilsmissen ændrer noget i forhold til deres pensionsdækninger eller livsforsikringer”, siger Louise Skjødsholm, der er konsulent i finansielt forbrug hos Penge- og Pensionspanelet.

Penge- og Pensionspanelets nye undersøgelse viser, at 51 pct. af nyligt skilte eller separerede danskere ikke har givet deres pensionsselskab besked om deres skilsmisse eller separation. 60 pct. har ikke kontaktet deres pensionsselskab for at finde ud af, om skilsmissen eller separationen har nogen betydning for pensionen. Det kan fx være ved ægtefællepension eller hvis der er behov for at ændre i dækningerne.

Det er vigtigt at være opmærksom på, om du fx skal ændre i din pensionsordning i forhold til, hvem der får penge hvis du går hen og dør. Eksempelvis hvis din ægtefælle er skrevet ind i din ordning ved navns nævnelse. Det er også en god ide at se på, om du skal justere dine indbetalinger til pensionen, tab af erhvervsevne og dækningen ved dødsfald”, råder Louise Skjødsholm.

Når man går fra to indtægter til en, vil det generelt være en god ide at lave et sundhedstjek af økonomien og se på bolig, forsikring, pension, arv og skatteforhold. Find Penge- og Pensionspanelets webguide målrettet par som bliver skilt eller separeret på www.raadtilpenge.dk/skilt og find ud af, hvordan den juridiske og økonomiske situation ser ud.

Læs hele undersøgelsen her